WIETSE DE JONG-KAMPIOEN VAN "SCHAAK COMBINATIE LEEUWARDEN" ( 2018 - 2019 )
De strijd om het kampioenschap liep nagenoeg parallel aan dat van een seizoen eerder. Zij het dat Jaap zeer dichtbij was om de wisselbeker in ontvangst te mogen nemen. De beslissing viel zo’n vijf ronden voor het eind van het seizoen toen Jaap punten liet liggen tegen René en Michiel, daar waar Wietse overwinningen boekte. Het is stuivertje wisselen geweest tussen beide heren, maar Wietse bleek de langste adem te hebben om aan het eind de ranglijst aan te voeren. PROFICIAT WIETSE!! Hij behaalde 21 punten uit 30 wedstrijden, (maar zie eens de tweede plaats opeist in die categorie, haha)….Zahid legde beslag op de derde plaats in de eindrangschikking, maar zag in Michiel en Wesley geduchte concurrenten. Gedurende het gehele seizoen strijd om de o zo gewilde derde plaats.

De B groep zag in Conrad een serieuze kandidaat de titel te grijpen. Een jaartje niet schaken begon stroef, maar daarna sleepte hij de punten regelmatig binnen, één punt verschil met Peter Leus zegt genoeg over de spanning in deze groep. Voor hem misschien verrassend, maar Siep eindigde op een fraaie derde plaats.

In de C groep bleek het niet anders te zijn. Ook hier volop strijd voor de eerste plaats. Roelf bleek uiteindelijk de beste, met Rinze en Tjeerd als nummer tweede en derde. Henk Droogsma kwam net te kort. Overigens zijn dit drie spelers die dit seizoen voor het eerst meedraaiden in de competitie.

Het Douwe Sijtsma Toernooi bleek een succes te zijn waaraan in totaal maar liefst 56 spelers meededen. Wim bleek uiteindelijk de beste, met vlak daarachter William, Herman en Wietse. Het (paas)snelschaaktoernooi heeft na negen ronden William dan toch een prijs opgeleverd. Alle kampioenen:
Proficiat!!

Extern hadden we niks te mopperen, het eerste en tweede handhaafden zich moeiteloos in de hoofd- en eerste klasse, hoewel beide teams op rating laagvliegers waren. Karakter! Het derde en vierde deden het iets minder, maar volgend seizoen worden de verhoudingen in de diverse klassen iets gelijk getrokken.

Het seizoen sluiten we af met 57 leden, een stijging van 25% t.o.v. vorig seizoen. Een prima resultaat. Voor de toekomst adequaat blijven en na de grens van 50, nu de grens van 60 leden doorbreken.

Bestuurlijk gaat er ook iets veranderen. Henk Hartsuiker liet weten na al die jaren van besturen terug te willen treden en in René Wolfslag heeft hij vast een waardig opvolger om de voorzittershamer te hanteren (note: moet nog gekozen worden door de leden op 28 mei). Daarnaast geeft Michiel Takkebos zijn functie als algemeen bestuurslid over aan Ernst ten Haaf. Een bruisend bestuur dus, een voorwaarde om de continuïteit te waarborgen. Daarnaast een webmaster die adequaat reageert om verslagen, partijen etc. te publiceren. Een actuele site!

Peter Brouwer
Alle rechten voorbehouden @ https://www.schaakcombinatieleeuwarden.nl
( dinsdag, 7 januari 2014 )
Kom langs op een van onze schaakavonden en doe mee.