Jaarverslag secretaris seizoen 2019/2020 van Schaak Combinatie Leeuwarden (SCL)


SCL heeft 50 leden die nagenoeg allemaal op de clubavond (dinsdag) deelnemen aan de interne competitie. Die is verdeeld in 4 groepen op basis van het niveau (rating). Een aantal fanatici deed ook dit seizoen in de nacht van maandag op dinsdag geen oog dicht.

Helaas kwam aan het schaakseizoen abrupt een einde door de intrede van het alom bekende virus. Het bestuur van Wijkverening Bilgaard moest op basis van regeringsmaatregelen de deuren van het wijkcentrum sluiten. De tussenstanden werden zodoende eindstanden. Alle standen zijn te vinden op https://www.schaakcombinatieleeuwarden.nl/competitie.html. In dit seizoen is wederom de Douwe Sijtsma Competitie gehouden. Het betreft een competitie verdeeld over drie avonden met versneld speeltempo. Ook hiervoor gold tussentijdse stopzetting. Tijdens deze crisis komt het altijd innovatieve Nederlandse volk tot creatieve ontplooiing. Zodoende werd en wordt er volop online geschaakt. SCL bood vanaf begin april tot begin juni het open SC Leeuwarden rapid kampioenschap online Arena-systeem aan. Na 18 ronden sloot Pravin Kumar dit unieke evenement winnend af.

Er is door 4 teams deelgenomen aan de externe competities van de Friese Schaakbond (FSB). Deze competities zijn eveneens stilgelegd. Wanneer die worden hervat was bij het ter perse gaan van dit jaarverslag onbekend.

Het ledenaantal blijft elk seizoen rond de 50 schommelen. Er is verloop, maar wat er afvalt, wordt door nieuwe aanwas gecompenseerd. De rolstoelvriendelijke locatie heeft een wervende werking en  biedt ook in de toekomst ruimte voor ledengroei. SCL is zeer blij met de locatie Wijkcentrum Bilgaard, die goed bereikbaar is qua parkeergelegenheid. Dit seizoen is het wijkgebouw grondig verbouwd, wat het spelgenot flink ten goede is gekomen.

Bij een vereniging met een grote seniorenpopulatie hoort helaas de dood ook bij het leven. Zodoende heeft SCL afscheid moeten nemen van een lid. Er is een In Memoriam voor haar op de website geplaatst. Over de website gesproken. Die is inmiddels gemoderniseerd en wordt nog verder aangepast aan de eisen van deze moderne tijd.


Met vriendelijke groet,

Siebolt Visser
Secretaris Schaakcombinatie Leeuwarden
Alle rechten voorbehouden @ https://www.schaakcombinatieleeuwarden.nl
( dinsdag, 7 januari 2014 )
Kom langs op een van onze schaakavonden en doe mee.