SCHAAK COMBINATIE LEEUWARDEN 1 VERSLAAT HOOGEVEEN 2

Nadat eerdere wedstrijden ternauwernood werden verloren viel er na de 4-4 tegen Philidor 3 eindelijk de smaak van een overwinning te proeven. Gedurende de wedstrijd werd ik er door Wim op gewezen dat er geen 30 seconden werden toegevoegd na elke zet. Dit werd na 3 kwartier bekend hetgeen mij deed te beslissen de partijen stil te leggen. Vakkundig werden .....meer info.
                                                  WELKOM BIJ  "SCHAAK COMBINATIE LEEUWARDEN"Vanaf 30 augustus 2022 t/m 31 mei 2023 wordt er elke dinsdagavond vanaf 19.45 uur geschaakt bij Schaak Combinatie Leeuwarden in wijkcentrum Bilgaard, Hooidollen 17 te Leeuwarden. Bijna 70 schakers, die qua speelsterkte over vijf groepen zijn verdeeld,  werken gedurende die periode een interne competitie af middels het keizersysteem. Bij dit systeem komt het erop neer dat men over het algemeen tegen een tegenstander van gelijke sterkte speelt, hetgeen het speelplezier ten goede komt.

Schaak Combinatie Leeuwarden neemt deel met één team aan de KNSB competitie op zaterdagmiddag. Tijdens uit- en thuiswedstrijden wordt er dan gestreden tegen teams van andere schaakverenigingen.

De club is in 2014 ontstaan uit een fusie van de voormalige Leeuwarder schaakclubs “De Burght” en “Knudde 78”. Naast het spelen van een schaakpartij is gezelligheid ook belangrijk. Voor, tijdens en zeker na een partij kan er in de speelzaal of in de barruimte genoten worden van koffie, thee, fris of een pilsje welke voor zeer schappelijke prijzen verkrijgbaar zijn. De combinatie van schaken en gezelligheid is een succesvolle formule. Voor de “thuisschaker” is Schaak Combinatie Leeuwarden de ideale opstap naar clubspeler.

Op deze site vindt u veel informatie, zoals het reglement, partijen, bestuursinformatie, ranglijsten en ook een uitgebreide pagina omtrent de externe wedstrijden. Blader gerust eens rond. Voor de beginnende schaker is er eventueel begeleiding om u op weg te helpen een goed clubschaker te worden. Het sociale aspect wordt zeker niet uit het oog verloren gezien daarbij het feit dat de opkomst tijdens de clubavond zeer hoog is.

Mocht u zich aangetrokken voelen tot onze club of wilt u meer informatie (e-mail  naar competitieleider Peter Brouwer of tel: 
0624249353). Nieuwe leden zijn altijd van harte welkom en ook gedurende het seizoen kan gemakkelijk worden ingestapt.
Back
Next
ASSEN 3 - SCHAAK COMBINATIE LEEUWARDEN 1

Het eerste externe seizoen zit erop voor ons team in de KNSB. De spelers hebben een jaartje kunnen wennen aan het niveau van landelijk schaken. Ons team was ingedeeld in de 5e klasse A, een klasse waarin alleen teams uit noord Nederland meespelen. Er waren iedere ronde genoeg SCL-ers om alle 7 wedstrijden de 8 borden bezet te krijgen. Ik vermoed dat wij in .....meer info.


wolf

Kom langs op een van onze schaakavonden en doe met ons mee !
IEDERE GROOTMEESTER WAS OOIT EEN BEGINNER