WILLIAM CORNELISSEN-KAMPIOEN VAN "SCHAAK COMBINATIE LEEUWARDEN" ( 2019 - 2020 )
Een seizoen dat na 22 speelronden beëindigd werd. De laatste ronde werd gespeeld op 10 maart. Maatregelen om het coronavirus te bestrijden hadden hun weerslag op elke sport, ook op de schaaksport dus. Destijds natuurlijk een verstandige beslissing en ook ons bestuur had zich al voorgenomen het schaken tijdelijk stil te leggen, onwetend op dat moment dat die periode langer zou zijn dan twee weken. Daarnaast kregen we bericht dat het wijkcentrum voor bepaalde tijd haar deuren zou sluiten, maar de impact van het coronavirus is/was dermate groot en ernstig dat die periode tot op de dag van vandaag (4 mei) nog immer loopt. Einde seizoen en ruim twee derde gespeeld waardoor toch een eindstand kan worden opgemaakt die een redelijk en eerlijk beeld laat zien. William dus met ruime voorsprong kampioen (Proficiat!!), op afstand gevolgd door Wietse en Wim.

De B groep heeft in Martijn haar kampioen. Na een ietwat stroef begin scoorde hij er lustig op los en die promotie naar de A groep is dan ook meer dan verdiend. Auke, jaja, verrassend, maar mooi dat hij dit seizoen de tweede plaats opeiste met vlak daarachter Siep.

Henk Droogsma en Joram van Dijk wisselden elkaar regelmatig af v.w.b. de koppositie in de C groep, het is eerstgenoemde die de langste adem had. Remco, die enorme progressie heeft gemaakt (net als Joram trouwens) eindigde op een derde stek.

Halverwege het seizoen werd Richard Buurstra lid en na een korte gewenningsperiode reeg hij de punten aaneen en dwong promotie naar de C groep af door kampioen van de D groep te worden. Mooi dat “onlinespelers” meer en meer de stap naar clubschaak nemen! Renee en Siebolt volgden op eerbiedige afstand.

Toch een goed seizoen voor de club dat haar ledental licht zag stijgen, maar net geen 60. Die grens is een kwestie van tijd. In al mijn jaren als competitieleider (dat zijn er nogal wat), maar ook jullie als schaker, heb ik een situatie zoals afgelopen seizoen (het abrupt afbreken van de competitie) nog nooit meegemaakt en hoop dit niet weer mee te maken ook natuurlijk. Het is niet anders en het is afwachten hoe de toekomst eruit zal gaan zien. Niets is zeker op dit moment en positief als ik ben ga ik ervan uit dat seizoen 2020-2021 op tweede dinsdag van september middels een ALV van start kan gaan. Dan ook zullen de prijswinnaars in het zonnetje worden gezet. Irfan en mijn persoontje hebben de agenda voor het komend seizoen al in elkaar gedraaid. Deze moet nog teruggekoppeld worden aan het wijkcentrum alvorens deze gepubliceerd wordt. Via de site houd ik iedereen op de hoogte van de ontwikkelingen, bezoek die dus regelmatig. Voorlopig kan iedereen op dinsdag meedoen aan rapid toernooien. Ook deze publiceer ik op de site. Daarnaast is er misschien nog kans om gedurende de zomer in Snakkerburen te vertoeven, maar ook hier….onzekerheid is troef. Ik hoop dat iedereen deze periode gezond en wel doorkomt en net als ik reikhalzend uitzien naar het volgend seizoen.

Iedereen bedankt voor zijn/haar inzet gedurende het seizoen.

Peter Brouwer
Alle rechten voorbehouden @ https://www.schaakcombinatieleeuwarden.nl
( dinsdag, 7 januari 2014 )
Kom langs op een van onze schaakavonden en doe met ons mee.