WIETSE DE JONG-KAMPIOEN VAN "SCHAAK COMBINATIE LEEUWARDEN" ( 2017 - 2018 )
Het schaakseizoen 2017-2018: Schaak Combinatie Leeuwarden  
                                                       
Eindstand: interne competitie, schaakseizoen 2017-2018  
Het eerste lustrum van SCL sluiten we af met op papier het mooie aantal van 5o leden. Sinds de oprichting zijn we, tegen de trend in, gegroeid. Een gegeven om te koesteren.

In het begin van het seizoen kenden we nog wat wisselingen aan de top. Michiel heeft er gestaan, evenals Jaap en William. Maar een van de meest trouwe clubavondbezoekers werd beloond met het kampioenschap: Wietse! De diesel moest even op gang komen maar vanaf ronde 16 t/m 24 kende hij nauwelijks mededogen met zijn tegenstanders; alleen Zahid wist in die reeks een remise te scoren. De overige partijen werden allemaal door Wietse gewonnen! Daarna was het uitvieren tot het eind van het seizoen. Maar door nederlagen tegen Wolf en Jaap werd het toch nog een beetje spannend. Uiteindelijk hield hij een ruime marge van 135 keizerpunten over. Wietse: gefeliciteerd!

2e werd Jaap. Hij verloor maar 1 maal (van Wietse). Het verschil met Wietse ontstond waarschijnlijk ook door het feit dat Jaap vaak niet aanwezig kon zijn. Wie weet, als hij vaker kan komen, zit er zo maar eens een kampioenschap in, in de toekomst. Ook William kon vaak niet. Hij eindigde met een neuslengte achterstand op Jaap als derde. Ook hij verloor maar 1 keer en dat was ook van Wietse
.
Martijn degradeerde uit de A-groep. Te lage opkomst. Peter L. eindigde als remisekoning, maar ja, hij verhuist  volgend jaar ook naar de B-groep. Hij belooft beterschap :)

Rudolf speelde weinig remises en verloor regelmatig, maar won net zoveel; 50% score dus. En mede dankzij de puntenklapper tegen Tak eindigde hij als winnaar van de B-groep! Paul scoorde het hele seizoen zeer wisselend, maar door te eindigen met 3 overwinningen, mag hij het samen met Rudolf in de A-groep waar gaan  maken!
Ondanks een score van 57,5% degradeert Sjoerd naar de C-groep. Af en toe kon hij een aantal keren niet aanwezig zijn, waardoor hij in het klassement zakte en daarna tegen wat lager geklasseerde tegenstanders niet het aantal punten kon halen om in de B-groep te blijven. Ook voor Roelf zit het verblijf in de B-groep er (tijdelijk) op. Heel lang constant gescoord, maar aan het eind van de competitie net wat te vaak verloren
.
Lieuwe de Jong had een opmerkelijk seizoen: Van de eerste 7 partijen won hij er 1, de rest ging verloren. Daarna begon een forse opmars. In totaal won hij 13 keer, doorspelen loonde vaak voor hem. Hij miste maar 1 avond en mede daardoor won hij de C-groep! Ton werd 2e, hij haalde precies de 20 partijen, waardoor hij samen met Lieuwe naar de B-groep promoveert!

Opmerkelijke ELO stijgers dit seizoen: Jaap: + 110,  Marinus: + 84,  Henk S: + 78, Lieuwe: + 82,  Siebolt + 90

Alle kampioenen en promovendi namens alle leden: gefeliciteerd!
.....(Peter Leus)   
Alle rechten voorbehouden @ https://www.schaakcombinatieleeuwarden.nl
( dinsdag, 7 januari 2014 )
Kom langs op een van onze schaakavonden en doe mee.