Het schaakseizoen 2016-2017: Schaak Combinatie Leeuwarden  
                                                       
Eindstand: interne competitie, schaakseizoen 2016-2017     
                                                                                         

Door de nog steeds lichte groei in ledental, de aanhoudende grote opkomst tijdens  de  hele competitie en de immer aanwezige prettige sfeer,  kunnen we spreken van een geslaagd seizoen! 

Groep A  kende een verrassend begin van de competitie. Rene was van begin af aan op dreef en verschalkte menig geitje om als koploper de 2e seizoenshelft in te gaan. Het beste was er toen van af. Wolf zakte door zijn hoeven en verloor bijna een zelfde aantal partijen als dat hij daarvoor gewonnen had. Tenauwernood eindigde hij als 6e; maar wat hebben we genoten van zijn partijen!

Toen William vanaf ronde 12 konsekwent aanwezig was, werd al snel duidelijk dat hij dit seizoen de te kloppen man zou zijn. En niemand lukte het om hem te verslaan. Sterker: slechts 4 x stond hij een remise toe. Een paar ronden voor het eind kon hij dan ook al niet meer worden ingehaald: de terechte kampioen! Zahid speelde de eerste seizoenshelft nogal wisselvallig, maar vanaf ronde 18 heeft alleen William hem nog weten te verslaan, waardoor hij comfortabel op de 2e plek is geeindigd. Wietse was het hele seizoen constant in zijn wisselvalligheid. De kampioen van vorig jaar speelde wel 17 overwinningen bij elkaar en belandde daarmee op de derde plek.

In groep B was Jaap vanaf het begin de torenhoge favoriet. Pas toen Pravin bij de club kwam en ook in groep B geplaatst werd, kwam er geduchte concurrentie voor Jaap. Pravin won zijn eerste 5 partijen en dat beloofde spanning tot het laatst. Jaap had een slappe periode aan het eind van de 1e seizoenshelft, Pravin had in het 2e gedeelte een lange periode van enkel remises. Uiteindelijk haalde Jaap zo´n 60 Keizerpunten meer binnen, wat op 1 winstpartij meer neerkomt. Daarmee werd hij 1e in groep B (en 5e in totaal) en mag het volgend jaar laten zien in de A groep. Door oa verrassende overwinningen op Auke en Oscar en regelmatige scores wist Roelf de derde plaats te bemachtigen.

De 1e plek in groep C
ging naar de runner up van het jaar: Conrad! In alles -of-niets stijl, tot het bittere eind doorvechtend, verloor hij vaak, maar won ook 12 partijen en kon een 150 tal punten aan zijn rating toevoegen. Chapeau! En nu mag Conrad in groep B de opmars zien door te zetten. De beide van der Bij´s namen de overige ereplaatsen voor hun rekening: Sjoerd werd 2e en Matijs 3e. Henk H. kon Matijs, ondanks een zege tegen hem in de laatste ronde, net niet meer bijhalen.

Alle prijswinnaars van harte gefeliciteerd namens alle leden van Schaak Combinatie Leeuwarden!  
...( Peter Leus )
WILLIAM CORNELISSEN-KAMPIOEN VAN "SCHAAK COMBINATIE LEEUWARDEN" ( 2016 - 2017 )
Alle rechten voorbehouden @ https://www.schaakcombinatieleeuwarden.nl
( dinsdag, 7 januari 2014 )
Kom langs op een van onze schaakavonden en doe mee.