WIETSE DE JONG-KAMPIOEN VAN "SCHAAK COMBINATIE LEEUWARDEN" ( 2015 - 2016 )
Het schaakseizoen 2015-2016: Schaak Combinatie Leeuwarden  
                                                       
Eindstand: interne competitie, schaakseizoen 2015-2016                                                                                                

We hebben een verrassend en enerverend seizoen achter de rug. In groep A gingen Wim en Zahid  meteen volop mee in de strijd om het kampioenschap. En omdat William vaak verhinderd was, kon hij niet de bepalende rol spelen die hij in de 2 voorgaande jaren had. Tot ronde 17 leek het erop dat Zahid vrij gemakkelijk bovenaan zou eindigen, maar in die ronde verloor hij zijn eerste partij (van Theo) en daarna werden de resultaten wisselvallig.    Zo bleven alleen Wietse en Wim nog over om als eerste te eindigen. Wim speelde een zeer constant seizoen, verloor slechts 1 keer, maar nam iets te vaak genoegen met remise. Wietse speelde bijna elke partij door voor de overwinning, kwam vaak in hachelijke stellingen terecht, maar wist uiteindelijk de meeste te winnen. Deze vechtersmentaliteit leverde hem het kampioenschap van de club op!

Eindstand groep A:  1 Wietse de Jong;  2 Wim Ykema:; 3 Zahid Dzaferspahic

In groep B won Reitze met overmacht. Na vorig seizoen wat kabbelend te hebben gespeeld, had hij deze jaargang de juiste spirit weer te pakken. Natuurlijk hoort Reitze in groep A thuis en kan zelfs in de top meedraaien, getuige zijn 7e plek overall. Piet speelde bevlogen. Menige topper liep vast in stellingen waarin Piet strijdlustig alles onder controle hield. Een zeer knappe prestatie om als 11e overall te eindigen en als 2e in de B groep! En Paul, die vorig jaar groep C won, blijft voor iedereen een tegenstander om rekening mee te houden. Hij legde beslag op de derde plek in groep B, vlak voor Marinus.

Eindstand groep B:  1 Reitze van der Veen;  2 Piet Vlieg; 3 Paul Cladder

Jaap maakte zijn grootspraak waar. 1e worden. Dan wel niet van de club, wat eigenlijk de bedoeling was, maar van groep C. Als hij zich zo blijft ontwikkelen gaat hij zeker meedoen om het kampioenschap. Volgend jaar eerst maar groep B naar zijn hand proberen te zetten. Een negende plaats in deze hele competitie doet vermoeden dat groep A daarna binnen handbereik ligt en wie weet wat nog meer. Joram was dit jaar nieuw op de club en viel meteen in de prijzen! 2e in de C groep. Volgend seizoen zou hij, door het promoveren van Jaap, zomaar de C groep kunnen winnen. Ook Conrad komt daarvoor in aanmerking. Hij heeft het menig tegenstander erg lastig gemaakt en mooie resultaten gehaald. Met de derde plek in de C groep als resultaat.

Eindstand groep C:  1 Jaap Bleekveld; 2 Joram van Dijk;  3 Conrad Hendriks

Alle prijswinnaars van harte gefeliciteerd namens alle leden van Schaak Combinatie Leeuwarden!  
...( Peter Leus )
Alle rechten voorbehouden @ https://www.schaakcombinatieleeuwarden.nl
( dinsdag, 7 januari 2014 )
Kom langs op een van onze schaakavonden en doe mee.