WILLIAM CORNELISSEN-KAMPIOEN VAN "SCHAAK COMBINATIE LEEUWARDEN" ( 2014 - 2015 )
Het schaakseizoen 2014-2015: Schaak Combinatie Leeuwarden

Eindstand: interne competitie, schaakseizoen 2014-2015 


De opkomst was hoog en de sfeer goed. Een handvol nieuwe leden. Al met al een succesvol jaar!

De strijd om het kampioenschap was wat minder heftig dan het vorige seizoen; een paar weken voor delaatste ronde was al bekend dat
William Cornelissen zijn kampioenschap van vorig jaar zou prolongeren.Met een paar remises en de rest overwinningen bleef hij Wietse de Jong ruim voor. Een bijzondere prestatie! Wietse moest zo af en toe een nederlaag incasseren, waarmee zijn kansen op het kampioenschap slonken.Douwe Sijtsma hoefde maar 1 keer te buigen voorzijntegenstander; alleen William wist een keer van hem te winnen. Door zijn degelijke spel bleef Douwe punten scoren en wist zo in de slotronde de derde plek met een remise veilig te stellen.Een bijzondere prestatie in de A groep leverde ook Rene Wolfslag. Na 11 ronden bungelde hij ergens rond de 20e plek, maar hij wist zich terug te knokken naar de 4e stek!

In de B groep eindigde good old
Auke de Jong als eerste. Samen met Tjalling Goedemoed en Wesley Bloemsma, die respectievelijk 2e en 3e werden, horen ze toch eigenlijk alle drie niet in de B groep thuis. Ze lieten gerenommeerde A groep spelers achter zich.

De eerste prijs in de C groep werd een prooi voor 'nieuwkomer'
Paul Cladder. Knap gedaan! Volgend jaar in de B groep zullen we zien waar Paul nog meer toe in staat is. 2e werd Fedde van der Laan, die de eerste plaats lang in zicht had. Net als Henk Kunnekes die derde werd. Het seizoen duurde voor beiden iets te lang. Op het laatst lieten ze net iets te veel punten liggen.

Alle prijswinnaars gefeliciteerd namens alle leden van Schaak Combinatie Leeuwarden   
...( Peter Leus )
Alle rechten voorbehouden @ https://www.schaakcombinatieleeuwarden.nl
( dinsdag, 7 januari 2014 )
Kom langs op een van onze schaakavonden en doe mee.