WILLIAM CORNELISSEN-KAMPIOEN VAN "SCHAAK COMBINATIE LEEUWARDEN" ( 2013 - 2014 )
Het schaakseizoen 2013-2014: Schaak Combinatie Leeuwarden

Eindstand: interne competitie, schaakseizoen 2013-2014


Het historische eerste jaar van onze nieuwe schaakclub is een groot succes geworden. Door de toename van concurrentie was er tot op de laatste speeldag spannende strijd om het kampioenschap. (schaakseizoen 2013-2014)

Op die dag werd beslist dat
William Cornelissen de eer krijgt als eerste kampioen van schaak Combinatie Leeuwarden de boeken in te gaan. Als zeer constante speler, zonder verliespartij, mocht hij ook wel de meeste aanspraak op de titel maken. Wietse de Jong kende een wat wisselvallige fase halverwege het seizoen. Hierdoor raakte de eerste plaats wat uit het zicht. Maar door op beslissende momenten, aan het eind van de competitie, de nodige punten te behalen, wist hij toch nog beslag te leggen op de tweede plaats. Ook Abe Willemsma kende een seizoen met ups en downs. De laatste partij tegen William, die bij winst het kampioenschap zou betekenen, werd in een alles of niets poging, een deceptie. Al met al toch een mooie derde plaats in de rode groep.

In de blauwe kleurgroep waren de kaarten al voor de eindronde geschud.
Michiel Takkebos kende een zeer sterk seizoen en wist overtuigend in deze groep de winnaar te worden. Good old Siep Postma, werd tweede achter Michiel. Een mooie plek voor onze remisekoning. De derde plaats ging naar Tjalling Goedemoed, die dit seizoen een aardige opmars maakte.

Muzaffer Saglam won de groene kleurgroep met zo ongeveer het kleinst mogelijke verschil met nummer twee: Henk Kunnekes. Muzaffer bleef punten halen aan het einde van de competitie,daar waar Henk ze net iets te vaak liet liggen. Door een sterke middenfase van de competitie wist Anne de Jong genoeg punten te verzamelen om als derde te eindigen in de groene kleurgroep.

Namens alle leden van Schaak Combinatie Leeuwarden van harte gefeliciteerd.

Alle prijswinnaars van harte gefeliciteerd namens alle leden van Schaak Combinatie Leeuwarden!  
...( Peter Leus )
Alle rechten voorbehouden @ https://www.schaakcombinatieleeuwarden.nl
( dinsdag, 7 januari 2014 )
Kom langs op een van onze schaakavonden en doe mee.